Обадете се сега

Плазмолифтингът - иновативна и високоефективна анти-ейдж терапия. Плазмотерапията (PRP-Platelets Rich Plasma) е изключително постижение в световната медицина. Известна е още като плазмолифтинг, автоложно клетъчно подмладяване, вампирски лифтинг и др. По-обстойно ще се запознаем с прилагането на PRP-терапията в естетиката и как тя въздейства върху кожата ни.

С напредване на годините кожата става суха, изтънява, отпуска се, губи своята еластичност и влажност, появяват се петна, фини линии и бръчки. Излагането на слънце, тютюнопушенето и консумацията на вредни храни още повече задълбочава тези промени. PRP е идеалната терапия за повлияване на тези проблеми.

Плазмолифтингът по своята същност е вид мезотерапия, при която чрез множество фини пробождания (апликации) в различните слоеве на кожата се инжектира собствена (автоложна) обогатена на тромбоцити плазма с доказани регенеративни свойства. Плазмата се извлича от собствената кръв на всеки пациент, взета по венозен път в специална стерилна епруветка. След това тя се поставя в центрофуга и се центрофугира на високи обороти. Така получената плазма е богата на тромбоцити и техните растежни фактори, хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини.
Инжектирането на плазмата в кожата е слабо болезнено и зависи от прага на чувствителност и болка на всеки пациент. За да се минимизира този лек дискомфорт, предварително локално мястото се обезболява с анестетик под формата на крем.
След манипулацията третирана зона може да се зачерви и да бъде леко оточна. Тези симптоми отшумяват след няколко часа. Също така е възможна появата на малки синини на местата на убожданията. Те обикновено избледняват и се заличават в рамките на една седмица.

Плазмотерапията не изисква специална подготовка на кожата, но е препоръчително седмица преди процедурата да избягваме консумация на мазни и пикантни храни, както и да ограничим приема на алкохол. Добре би било, ако увеличим приема на витамини под формата на храни или таблетки. Задължително изискване е два дни преди и след терапията пациентът да не приема Аспирин (ацетилсалицилова киселина).
Плазмолифтингът е процедура подходяща за всички възрастови групи, при които са започнали или вече са факт процесите на стареене на кожата. Ефективността на PRP-терапията зависи от възрастта и начина ни на живот. Няма риск от предозиране и свръх корекция, а крайният ефект е постигнат по естествен път.

Процедурата е много подходяща при пациенти, които развиват алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си чужди химически вещества. Голямото предимство на метода е, че е напълно безопасен. Няма странични алергични реакции, защото се използва собствената кръв на пациента. Плазмотерапията е идеална грижа за кожата ни, ако търсим естествен начин за подмладяване.
Зоните, които можем да обработваме са цяло лице, околоочен контур, шия, деколте, външната част на дланите.
Инжектирането на собствена, обогатена на тромбоцити плазма в кожата води до освобождаване на растежни фактори. Това от своя страна стимулира процеси, които водят до производството на нов колаген, еластин и хиалуронова киселина. В резултат на това кожата става стегната, еластична и по-плътна, подобрява се тургора ѝ, тенът се изравнява, намаляват фините линии и бръчки, хиперпигментациите изчезват и се регулира мастната секреция, редуцират се тъмните кръгове и торбичките под очите.

Възстановява се способността ѝ да задържа влага, т.е тя е добре хидратирана. Подобрява се микроциркулацията на кожата. Резултатът е подмладена и регенерирана кожа.
Инжектирането с PRP е също ефективно средство за третиране на стрии, белези от акне или хипертрофични белези.
За постигане на оптимални резултати са необходими от 4 до 6 процедури в интервал от 7-14 дни и на всеки 6 или 12 месеца по една поддържаща процедура. Успешно можем да комбинираме плазмолифтинга с поставяне на филъри и ботокс, радиочестотен лифтинг, подготовка и рехабилитация в пластичната хирургия.
Противопоказания за извършване на плазмотерапията са бременност, кърмене, инвитро процедури, различни кръвни заболявания (анемия, тромбоцитопения, нарушения в кръвосъсирването и др.), лечение с антикоагуланти или кортикостероиди, инфекциозни заболявания в остра форма, както и злокачествени заболявания с различен произход.

1 процедура
лице
350лв.
3 процедури
лице
950лв.
1 процедура
лице и шия
400лв.
3 процедури
лице,шия и деколте
1000лв.