Обадете се сега

Какво представлява криолиполизата?

Криолиполизата е неинвазивна алтернатива на липосукцията.

Успешно и трайно се справя с локалните мастни натрупвания, както при жените, така и при мъжете, без да уврежда кожата и мускулите. Технологията работи посредством вакуумно контролирано изстудяване. Учените са установили, че при -8 градуса киселините в мастната клектка кристализират. В този момент се изпраща сигнал до мозъка, че тези мастни клетки не функционират и постепенно, по метаболитен път те започват да се изхвърлят от организма. Веднъж унищожени мастните клетки не се възобновяват, защото човек се ражда с опреден брой, който е генетично заложен.

В годините мастните клетки могат да увеличат обема си, но не и броя си. От тук нататък ще бъде много трудно да натрупаме мазнини в третираната зона. При клинични проучвания е установено, че криолиполизата намалява подкожната мастна тъкан на третираното място до 30%, още с първата процедура. След пълния курс от процедури се достига до 70% унищожаване на мастните клетки. Подходяща е за меки мастни депа, като целата е да се намалят до минимум матните клетки в зоната.

Защо да изберем криолиполизата като метод за остраняване на локални мастни натрупвания?

Проучвайки всички технологии свързани с неинвазивното намаляване на локалните мастни натрупвания, ние от Malinovi Esthetics установихме, че криолиполизата като метод е сред най-успешните и най-надеждните, с висок процент на удовлетвореност от клиентите. За нас е много важно да предложим на нашите клиенти висок клас медицинска апаратура на водещи естетични компании, притежаваща американски (FDA) и европейски медицински сертификати за качество, ефективност и безопасност. Именно в лицето на COCCON MEDICAL, чрез техния апарат за криолиполиза Cooltech, ние намерихме решение в борбата срещу локалните мастни натрупвания. Това е все по-често срещан проблем, с който ние се сблъскваме в нашата ежедневна практика.

Кои са предимствата пред инвазивната липосукция?

 • Криолиполизта е неинванзивна процедура,която не уврежда кожата и мускулите
 • Няма риск от оставане на неравности и бучки
 • Безболезнена е, не се използва анестезия
 • Няма риск от увисване на кожата
 • Без възстановителен период, без да нарушава вашия ежедневен ритъм
 • Видими резултати след 20 дни

Кои зони се обработват с криолиполиза?

Подходяща е за меки мастни депа, като целата е да се намалят до минимум матните клетки в зоната. Прилага се в следните зони:

 • корем
 • паласки
 • бедра
 • бричове
 • колена
 • ръце
 • гръб

Кой е идеалния кандидат за криолиполиза?

Идеалният кандидат за криолиполиза е с нормално тегло, но с проблемни зони от тялото с локални мастни натрупвания – повече мазнини. При кандидати с наднорменно тегло е възможно да не се наблюдават същите резултати, както при тези с нормално.

Колко процедури криолиполиза са нужни за една зона?

Препоръчителният брой процедури за една зона е три, по една процедура всеки месец, за да се постигне оптимален резултат. Разбира се, броят процедури и интервалите между тях се определят строго индивидуално спрямо количеството мастно натрупване, начина на живот на дадения пациент, неговия хранителен режим, метаболизъм и двигателна му активност. Всяка процедура трае 70 мин. Първите резултати се наблюдават след 20 дни, като пълния ефект се разгръща до третия месец след пълния цикъл от процедури за конкретната зона.

Какво се случва с кожата след криолиполиза?

След като се редуцират локалните мастни натрупвания в зоната е необходимо кожата да се стегне и лифтира. Това може да се случи като се използват технологии, които да стимулират производството на колаген и еластин, по този начин кожата ще възстанови своята еластичност и плътност. Доказано най-ефективната технология за стягане на кожата е мултиполярната радиочестота в комбинация с пулсиращи електромагнитни полета – Venus Freeze Plus.

Може ли криолиполизата да се комбинира с други апаратни процедури?

Да, може, дори е препоръчително да се комбинират за оптимален ефект с други апаратни процедури като - Venus Freezе Plus и екстракорпорална радиална шокова терапия. Благодарение на тези процедури се стимулира метаболизма и лимфния дренаж, което благоприятства за по-бързото изхвърляне на отпадните продукти и замръзналите разрушени мастни клетки в третираната от криолиполизата зона. Чрез комбинация от тези три технологии се постига пълно контуриране на тялото, стягане и изглаждане на кожата.

Каква е цената за една процедура криолиполиза?

Цените на пакетите криолиполиза се определят индивидуално спрямо плана от процедури за всеки клиент.