Обадете се сега

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е микро-инжектиране на коктейли от активни вещества /витамини, коензими, минерали, аминокиселини, нуклеинови основи, антиоксиданти, хиалуронова киселина и др./ в повърхностния, средния или по-дълбок слой на кожата – в зависимост от зоната на третиране, продуктите и техниките, които се използват. Методът осигурява прецизна инфилтрация на активните вещества, които улесняват клетъчния метаболизъм, стимулират биосинтеза на колаген и еластин, контролират процесите на пигментообразуването и възстановяват ефективната локална микроциркулация.

Тяхното умело комбиниране и прилагане е съвременното адекватно противодействие на процесите на остаряване и запазване на младежкия вид, без хирургическа намеса.

Инжектирането се извършва посредством различни инжекционни техники. Броят процедури се определя от приложението и медицинския протокол. Мезотерапията е сравнително кратка процедура, има добра поносимост и минимални странични действия.

За кого е подходяща мезотерапията?

  • без възрастови ограничения
  • при дехидратирана и повяхнала кожа;
  • при отпусната кожа;
  • при неравен тен и пигментация;
  • за възстановяване на структурата на кожата.

Колко процедури мезотерапия са необходими?

Минималният курс е между 4 и 6 процедури. Резултатите са видими след първата процедура, но за да има по-дълготраен ефект, е желателно да се направи пълният курс от процедури, определен за конкретния пациент.

Какво не трябва да правя след мезотерапията?

Следващите 48 часа:

  • без активна физическа дейност
  • без сауна, парня баня, басейн и солариум
  • не използвайте грим 24 часа след процедурата
  • препоръчително е да не се приема алкохол.

В кои зони от лицето и тялото може да се прави мезотерапия?

Зоните, върху които може да се прилага са цялото лице, шия и деколте, ръце, бедра, бричове, дупе и корем.

Болезнена ли е процедурата?

Като цяло мезотерапията е безболезненна процедура, която повечето пациенти окачествяват с лек дискомфорт. Преди манипулацията върху зоната се поставя обезболяващ крем за около 20-40 минути, за да се чувствате максимално комфортно.

Може ли да се комбинира с други процедури?

Може, дори е препоръчително. В комбинация с процедура за лице с апарата Venus Freeze Plus (мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета) се засилва крайният ефект от комбинацията между двете процедури.

Какви странични ефекти могат да се наблюдават след процедурата?

Обикновено, страничните ефекти от Мезотерапията са сравнително леки и не причиняват особен дискомфорт. Убожданията се извършват с изключително фина и тънка игла, което до голяма степен елиминира видимото нараняване по кожата, но въпреки това, е възможна появата на някои странични реакции. Те се изразяват основно във възможно зачервяване на инжектирания участък, поява на малки синини, миниатюрни кръвонасядания на местата на убожданията, лека първоначална подпухналост или прекалена чувствителност на кожата. Тези явления са преходни и отшумяват в течение на няколко дни.

Цена за 1 процедура
от 150 до 300 лв.