Обадете се сега

Естесвените устни, които Ви отиват!

Поставянето на филър в устните е желана естетична процедура, която много хора асоциарат единствено с  уголемяване на устните. Това е и причината, поради която има незадоволителни естетични резултати, които са неестесвени и нехармонични. Много често пациентите изпитват притеснения относно естетичното моделиране в тази зона. Съвременните тенденции в естетиката налагат да се правят корекции, които имат за цел да подчертаят естетствения вид на устните, като се добавя обем, плътност и контур, но без това да нарушава индивидуалната естетична форма.

КАКВО ЦЕЛИМ С ПРОЦЕДУРАТА?

Желателно е с корекцията да се постигне естетически, хармоничен и красив естествен резултат, който да подчертае устните. Устните са изградени от много рехава съединителна тъкан. Това е и причината първите признаци на стареене да се проявяват точно върху тези тъкани, а именно:  дехидратация; загуба на обем; фини и малки бръчици; свиване на контура и появата на бръчици около него.

За да получим естествено красив резултат, трябва да се подходи комплексно. Трябва да се вземат под внимание следните фактори: обем на лицето, форма на устните и филтрума, естетични пропорции, както на самите устни така и на лицевите етажи, форма на брадичката, загуба на мастна тъкан около устните, костна атрофия, понижаване на захапката, промяна в оклузията, ортодонски малоклузии, загуба на зъби, неправилно изработени ортопедични конструкции и не на последно място трябва да се вземе предвид и профилното съотношение в обемите между горната и долна устна.

Изключително важно е да се подхожда индивидуално спрямо нуждите на всеки пациент, за да задоволим неговите очаквания, а именно: как си представя своите устни като големина и форма. Да му бъдат обяснени естетичните норми и какво би се получило при него съобрязявайки се с анатомията на неговите устни. Да препоръчаме необходимото количество филър, за да се получи красив, хармоничен и естествен краен резултат. Да се обясни, че перфектната визия се постига чрез многократно инжектиране на малко количество продукт, като така се постига много по-високо ниво на удовлетворение на пациента.

БОЛЕЗНЕНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?

Не, напълно безболезнена е. Процедурата се извършва след локална апликация на анестетичен крем или под въздействието на дентална местна упойка. След това хиалуроновата киселина се инжектира внимателно в устните.

КАКВО Е ВРЕМЕТРАЕНЕТО НА ПРОЦЕДУРАТА?

Процедурата отнема около 30 минути. Действието на упойката започва да преминава след около час.

ИМА ЛИ ПРОМЯНА В УСЕЩАНЕТО НА УСТНИТЕ СЛЕД КАТО СЪМ СИ ПОСТАВИЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА?

Не няма никаква промяна. Устните имат същата чувствителност, както преди извършването на манипулацията.

КАКВА Е ТРАЙНОСТТА НА ФИЛЪРИТЕ?

Резултатите са незабавни. Обикновено резултатите са видими около 4-9 месеца. Това зависи от индивидуалните особености на отделния организъм.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕЖДА ПРОЦЕДУРАТА?

Процедурата търпи отлагане, когато имате температура, вирусни инфекции (херпес), прием на антибиотици, имате алергия към анестетици, някои системни заболявания. Не трябва да пиете лекарства, които разреждат кръвта като Аспирин и др.

КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ПРЕДИ ПРОЦЕДУРАТА?

Избягвайте прием на всички медикаменти, които разреждат кръвта –аспирин, ибупрофрен и др., нестероидни противовъзпалителни, както и приема на рибено масло, Вит С, Вит Е, ниацин, цинк няколко дни преди процедурата. Препоръчително е да не се приема алкохол 2 дни преди и 3 дни след процедурата.

КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИМ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

  • Могат да се прилагат студени компреси през първите един-два дни след процедурата, за да се сведе до минимум подуването и възможността от поява на синини. 5мин. аплицираш/10мин. почиваш
  • Не масажирайте устните, тъй като това може да увеличи подуването.
  • Избягвайте противовъзпалителни като аспирин, ибупрофен и тн.
  • Избягвайте дейности, които повишават рязко телесната ви температура, карат ви да се изпотявате или да се изчервявате: фитнес,интензивни упражнения, сауни, горещи вани и др. Това ще увеличи шансовете за поява на синини. За 1 седмица пациента не трябва да посещава сауна, парна баня, хамам, солариум.  Всяко едно повишаване на температурата може да повлияе на дълготрайността на филъра.
  • Може да се приема  Арника Монтана, за да минимализирате възможността от подуване/посиняване.
  • Да не се приема алкохол 3 дни след процедурата – увеличава се риска от хематоми и синини вследствие на убожданията.
  • Без храна и прием на течности минимум 2ч. след процедурата. Без пушене на цигари в деня след процедурата и пиене на течности през сламка.
  • Препоръчително е първите 2 седмици след процедурата да се приемат по 2 литра на ден . В деня на процедурата се приема една чаша вода 2 часа след манипулацията и постепенно до 2л./ден.

КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

Всички възможни реакции са временни и индивидуално обособени. Те могат да бъдат зачервяване, лек оток, болка, промяна на цвета в зоните на апликация. Те отшумяват в течение на няколко дни до седмица.